Waarom zou je liegen op je Cv?

Solliciteren is de beste versie van jezelf laten zien. Dus je trekt iets moois aan, oefent een glimlach in de spiegel, en je cv had je al opgepoetst. Dat je drie maanden lang Netflix hebt gekeken in je pyjama, hoeft niemand te weten en dat dat middelbare schooldiploma nooit behaald is ook niet. Hoe erg is dat, liegen op je cv? Bij twijfel, raadpleeg de wet. Daar staat het volgende, in artikel 225, over valsheid in geschrifte: “Hij die een geschrift dat bestemd is om tot bewijs van enig feit te dienen, valselijk opmaakt of vervalst, wordt als schuldig aan valsheid in geschrift gestraft, met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie.”

Een diploma verzinnen, vervalsen en gebruiken kan je dus een celstraf van zes jaar opleveren. Maar ook kleine leugentjes zijn strafbaar in het arbeidsrecht, en zijn voor een werkgever een goede reden voor ontslag op staande voet.

Meer lezen: https://www.nu.nl/werk/6005591/liegen-op-je-cv-de-waarheid-is-vaak-beter-dan-je-leugen.html

Bron: NU.nl
Foto: Pixabay

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!