Op 65 jarige leeftijd weer de AOW in als je 45 jaar hebt gewerkt!

CNV: AOW-leeftijd terug naar 65 na 45 jaar werken. Wie 45 jaar of langer heeft gewerkt, moet weer het recht krijgen om op 65-jarige leeftijd te stoppen met werken. Dat zegt voorzitter Arend van Wijngaarden van vakcentrale CNV. Dit voorstel moet van CNV prioriteit krijgen bij de uitwerking van het pensioenakkoord over de toekomst van het pensioenstelsel.

‘In ons voorstel blijft de AOW zoals die is. Iedere Nederlander heeft op de AOW-leeftijd recht op een volledige uitkering wanneer hij of zij 50 jaar ingezetene is’, zegt Van Wijngaarden. ‘De enige aanpassing is dat werknemers met 45 of meer dienstjaren op 65-jarige leeftijd een vervroegde AOW-uitkering kunnen krijgen.’ De CNV-voorzitter verwacht dat daar vooral mensen voor in aanmerking komen die jong zijn begonnen met werken, in zwaardere beroepen. Zoals bouwvakkers of thuiszorgmedewerkers.
Lees verder: https://fd.nl/economie-politiek/1315611/cnv-aow-leeftijd-terug-naar-65-na-45-jaar-werken


Bron: FD.nl
Foto:Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!