Krijg jij wel eens een schouderklopje van je baas?

Veel Nederlandse werknemers krijgen nooit een schouderklopje van hun baas, blijkt uit onderzoek van softwarebedrijf Protime. Terwijl een compliment op z’n tijd juist zorgt voor productievere medewerkers.

Lucas Polman, directeur van Protime, noemt de uitkomsten opmerkelijk. ,,Mensen zijn over het algemeen meer gericht op wat er niet goed gaat, dat is waar. Maar dat een vierde van de medewerkers dus helemaal geen waardering krijgt voor het werk dat ze doen, vind ik veel. Deze mensen worden dus allemaal niet gezien.” Nadelig voor de motivatie. ,,Als mensen zich niet gewaardeerd voelen, zijn ze minder betrokken bij het bedrijf en zetten ze zich minder in.”

De resultaten laten ook zien dat jonge werknemers vaker een compliment ontvangen dan oudere collega’s. Van de ondervraagden tot 34 jaar oud krijgt 15 procent dagelijks een opsteker. Voor werknemers van 50 jaar of ouders is dat nog maar 5 procent. Bijna een kwart van de 50-plussers krijgt nooit een pluim, bij de jongere generatie is dat veel minder: een op de acht medewerkers. ,,Misschien is het voor jongeren wat makkelijker om complimenten te geven en te ontvangen, omdat ze dat veel doen op social media.”

Het kan ook zo zijn dat de verwachting is dat oudere werknemers geen bevestiging meer nodig hebben. ,,Oudere medewerkers hebben hun sporen al verdiend. Maar het is belangrijk dat die collega’s ook complimenten krijgen. Ook zij moeten immers gemotiveerd blijven.”

Lees verder: https://www.ad.nl/ad-werkt/complimentje-van-de-baas-een-kwart-van-de-werkenden-zegt-er-nooit-een-te-krijgen~aab5a92f/

Bron: Ad.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!