Hoe ver wil jij reizen voor je werk?

Sta je uren in de file of zoek je liever een baan dicht bij huis? Ben je bereid te verhuizen voor je werk of wil je in de buurt blijven? Dat is afhankelijk van je woonplaats: mensen in de Randstad zoeken op vacatures dichter bij huis dan mensen uit omliggende provincies. 

Dat blijkt uit een analyse van Nationale Vacaturebank over de zoekopdrachten op de site in het afgelopen jaar.  Bezoekers kunnen elke plaats in Nederland invullen in de zoekmachine van de vacaturesite, maar kozen het vaakst voor Rotterdam (2,9 procent), op de voet gevolgd door Amsterdam (2,8 procent) en Groningen (2,2 procent). Waar deze banenzoekers zelf vandaan komen, is hierin niet meegenomen. 

Op de website van Nationale Vacaturebank kunnen bezoekers een plaats invullen waar ze graag willen werken en daarbij aangeven wat de marge is waarbinnen ze willen zoeken. Bij meer dan de helft van de zoekopdrachten werd de standaard marge van 0 kilometer door de bezoeker niet gewijzigd. Of dat een bewuste of een onbewuste keus is, kan op basis van deze data niet met zekerheid worden gezegd. Van de zoekopdrachten waarbij wel een bewuste keuze werd gemaakt wat betreft de afstand, werd 20 kilometer het meest geselecteerd (28 procent) gevolgd door 30 kilometer (25 procent). 

Lees verder: https://www.ad.nl/ad-werkt/randstedeling-wil-vaker-werk-dicht-bij-huis-inwoners-uit-andere-regio-s-zoeken-verder-weg~aa3a4d97/

Bron: AD.nl
Foto:Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!