NVWA werkt samen met Rotterdamse haven voor snellere doorstroming goederen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat samenwerken met de bedrijven in de Rotterdamse haven om de verplichte importkeuring en de doorstroming van goederen sneller te laten verlopen.

Dit meldt de NVWA maandag. Uit eerder onderzoek van de NVWA en Deltalinqs, de vereniging van bedrijven in het Haven-Industrieel Complex Rotterdam, zijn zes verbetermogelijkheden voor importprocedures gerealiseerd. Het komende jaar gaan de overheid en de betrokken bedrijven hiermee aan de slag. Uit het onderzoek bleek onder andere dat bijna 40 procent van de partijen in de Rotterdamse haven later wordt gelost dan de eerder opgegeven aankomstdatum, laat de NVWA weten.

De verbeteringen zijn op het gebied digitale processen en laboratoriumonderzoek, ruimere openingstijden van keurpunten, vergroting van opslagmogelijkheden en een dynamische planning op basis van een verwacht controle-regime.

Bron: Nu.nl

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!