GROOT te kort aan BBL plekken in de Rotterdamse haven!

Wij merken het al een aantal weken en ook na veel nabellen binnen ons netwerk is het aantal beschikbare BBL plekken voor onze leerlingen van het Scheepvaart & Transport College te Rotterdam minimaal. Er is echt een GROOT te kort en dit is een probleem voor de vele leerlingen, die in september 2020 willen starten met hun logistieke opleiding. Veel bedrijven hebben de leer-werkplekken geschrapt vanwege de coronacrisis, waardoor leerlingen van het Scheepvaart en Transport College niet aan de bak kunnen. Verschillende partijen doen er alles aan om te zorgen, dat de leerlingen toch de door hen gekozen opleiding kunnen volgen. Logistic Recruiters BV werkt samen met het Scheepvaart & Transport College en wij treden op als werkgever voor de BBL leerling en nemen de (werkgevers) risico’s weg bij de leerbedrijven. 

Meer dan 50% van de leerlingen, die staan te popelen om te starten met hun opleiding hebben (nog) geen werkplek kunnen vinden. Deze BBL leerlingen kunnen aan de slag voor 32 uur in de week en volgen daarnaast 1 dag in de week theorie aan het Scheepvaart & Transport College te Rotterdam. Wij merken, dat de BBL plekken door de Coronacrisis worden geschrapt en er zelfs leerlingen naar huis worden gestuurd. Een zeer zorgelijke situatie, zeker daar wij deze jonge aanwas nodig hebben voor de toekomst van onze Rotterdamse haven. Het aantal jongeren wat interesse heeft in een baan binnen de haven is gegroeid en dat is een positieve ontwikkeling gezien de grote uitstroom de aankomende jaren van medewerkers, die met pensioen gaan. De verschillende werkgevers gelinieerd aan de haven zullen in de toekomst hard nieuwe (geschoolde) collega’s nodig hebben!

Wij roepen de werkgevers dan ook op om de BBL leerlingen niet aan hun lot over te laten en te zorgen, dat zij toch hun logistieke opleiding kunnen starten. Logistic Recruiters BV heeft vele (administratieve) BBL leerlingen in bemiddeling en wij willen hen enthousiast houden voor de mooie beroepen, die de Rotterdamse haven kent. Wij hebben hen op langer termijn nodig en willen hen niet kwijt raken aan andere branches. Deze leerlingen hebben bewust gekozen voor de BBL variant, daar zij niet hele dagen in de schoolbanken willen zitten. Logistic Recruiters BV maakt het u als (potentieel) leerbedrijf makkelijk en neemt de gehele administratie uit handen en wij verzorgen de werving & selectie van de leerling. De leerling kan de gehele opleiding via Logistic Recruiters BV aan de slag en u bent na deze periode verzekerd van een medewerker met de juiste ervaring en opleiding. 

Logistic Recruiters BV gaat graag het gesprek met u als leerbedrijf aan en wij kijken samen naar de mogelijkheden voor de (nog ongeveer 80) BBL leerlingen, die naarstig op zoek zijn naar een leer/werkplek. Laten we met z’n allen voorkomen, dat wij in de toekomst echt een personeelsprobleem gaan krijgen……..

Interesse? Wij komen graag in contact via 0181-470460

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!