Export China draait weer op volle toeren door ‘coronavoorsprong’

Export China draait weer op volle toeren door ‘coronavoorsprong’

dec 9, 2020 Nieuwsfeed by Frank

De export in China is vorige maand met het hoogste tempo gegroeid in drie jaar tijd, blijkt maandag uit cijfers van douane-instanties. De industrie in China draait alweer op volle toeren, waar een groot deel van de rest van de wereld nog kampt met sluitingen vanwege het coronavirus.

De export groeide in november met ruim 21 procent ten opzichte van een jaar eerder, het hoogste percentage sinds februari 2018. In oktober bedroeg de groei 11,4 procent en analisten hadden voor november niet op meer dan 12 procent gerekend.

Ook de invoer zit weer in de lift, maar die steeg in november iets minder dan de maand ervoor (4,5 om 4,7 procent). Het is de derde opeenvolgende maand van expansie, wat een teken is dat ook de binnenlandse vraag toeneemt. Vooral de vraag naar metalen zoals staal, koper en aluminium trekt sterk aan.

Bron tekst: Nu.nl
Foto: Pixabay.com

byFrank

Na het behalen van mijn MBO 4 opleiding Manager Havenlogistiek aan het Scheepvaart & Transport College kwam ik al vrij snel in de (logistieke) bemiddelingsbranche terecht. Het mooie aan mijn vak is het werken met en voor mensen. Een juiste match maakt mijn nog steeds erg blij! Inmiddels 19 jaar verder heb ik vele mensen naar een nieuwe (vaste) baan mogen begeleiden. Bij verschillende klanten ben ik inmiddels “kind aan huis” en is er een partnership ontstaan. Naast het bezoeken van bestaande als ook nieuwe opdrachtgevers zijn de contacten met opleiders zoals het Scheepvaart & Transport College voor mij ook erg belangrijk. Openheid en een no-nonsens manier van zaken doen, daar houd ik van. Van leerling tot en met Directeur binnen de logistieke sector, het team en ik zullen er alles aan doen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Laat ons netwerk voor jou werken!