Eerste zomerse dag in aantocht!

Met hier en daar een spat regen vandaag, morgen een droge dag en temperaturen tussen de 16 en 23 graden is het al aangenaam vertoeven. Vanaf woensdag zijn de vooruitzichten nog beter, dan kan de thermometer de 25 graden aantikken. Het hogedrukgebied dat nu boven Frankrijk ligt, verplaatst zich tot boven de Noordzee. ,,Daardoor krijgen we een wind vanuit het oosten en die brengt droge en warme lucht naar ons land”, legt de meteoroloog uit.
Woensdagmiddag verwacht hij een klein dipje, dan duikt de temperatuur even ruim ónder de twintig graden. ,,Daarna verplaatst het hogedrukgebied zich naar Oost-Europa en wordt er lucht aangevoerd vanuit het zuidoosten. Dan wordt het juist nóg warmer.”

Zo verwacht Eijke dat Hemelvaartsdag de eerste zomers warme dag van het jaar wordt. Daarvoor moet er in De Bilt minimaal 25 graden worden gemeten. ,,Het wordt 25 tot plaatselijk zelfs 28 graden in het zuiden van het land. Alleen op de Waddeneilanden blijft het iets frisser en worden die zomerse waarden net niet gehaald.”

Lees verder: https://www.ad.nl/binnenland/zomerse-hemelvaart-met-temperaturen-tot-wel-28-graden~a2abc5bf/

Bron: AD.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!