Consument geeft ook in de maand mei veel minder uit….

Nederlandse consumenten gaven in mei 12,8 procent minder uit. Vooral de uitgaven aan diensten, zoals het bezoeken van horeca, sportscholen en pretparken, lagen flink lager dan in mei 2019. Dat blijkt uit cijfers van het CBS, dat meldt dat het om de op een na grootste daling ooit gaat.

De krimp hangt uiteraard samen met de lockdown maatregelen die zijn genomen om de uitbraak van COVID-19 te beteugelen. Die deden de dienstensector de meeste pijn: de omzet daalde daar met 22,4 procent. Naast eerdergenoemde diensten merkten ook onder meer het openbaar vervoer, theaters en voetbalclubs dat ze fors minder inkomsten hadden, terwijl consumenten juist wel meer uitgaven aan andere diensten, zoals verzekeringen, koeriersdiensten en het afsluiten van telefoonabonnementen. Lees het gehele artikel via: https://www.nu.nl/economie/6065892/uitgaven-van-nederlandse-consument-kelderden-ook-in-mei-flink.html

Bron tekst: Nu.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!