Vergeet jij ook vaak de bijlage mee te sturen?

‘Nog een keer, maar nu met bijlage!’ Ik wed dat dit een van de meest verstuurde teksten is in mijn carrière. En misschien ook in die van jou. Geen wonder. Mailen bestaat uit best wat stappen en die doen we op automatische piloot. En dan zien we in de gauwigheid weleens iets over het hoofd.

Wat pas echt vervelend wordt als blijkt dat je per ongeluk een mailwisseling doorstuurt waarin dingen staan die de ander niet mag lezen. (‘Ja, laat het die tut ook maar lezen, die zal ook wel weer iets te mekkeren hebben.’ Of ‘Ik heb de offerte expres hoog ingestoken, want deze klant is een krent’). Oeps.
 
Checklist
De oplossing is te kinderlijk voor woorden. Maak een korte checklist en vink alle items af, vlak voordat je op ‘verzenden’ klikt. Kloppen de e-mailadressen? Check. Zit de bijlage erbij? Check. Hangt er geen sliert aan vorige mails aan? Check.
Ik snap dat dit een beetje stom voelt. Je bent toch niet gek? Je weet heus wel hoe je je werk moet doen. Hetzelfde dachten chirurgen in het ziekenhuis van de Amerikaanse chirurg Atul Gawande. Ondanks hun training, expertise en intelligentie, maakten ze toch veel menselijke fouten.
Dat moest beter kunnen vond Gawande, dus introduceerde hij een checklist. Hierop stonden hele basale vragen, zoals: ligt de juiste patiënt op de tafel, zit de bloeddrukmeter op de patiënt en werkt hij ook? Een operatie mocht pas doorgaan als een verpleegkundige alle items had afgevinkt.

Verder lezen: https://www.ad.nl/ad-werkt/zo-vergeet-je-nooit-meer-de-bijlage-mee-te-sturen~ab2e3288/

Bron: AD.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!