Aantal vacatures weer licht gestegen, maar we moeten niet te vroeg juichen

Sinds het begin van de coronacrisis is het aantal vacatures alleen maar gekelderd. Nu is er goed nieuws: de cijfers laten de afgelopen twee weken een lichte stijging zien. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Intelligence Group en Jobdigger.

Direct na het uitbreken van de crisis is het aantal vacatures rap gedaald. Het aanbod vergeleken met januari was in maart liefst 23 procent lager, bleek al uit eerder onderzoek. In de afgelopen twee weken is die daling echter gestagneerd en nu laten de cijfers zelfs een kleine stijging zien, blijkt uit de meest recente cijfers.

Uit de laatste cijfers blijkt dat de afname van het aantal nieuwe vacatures de afgelopen weken blijft steken op ongeveer 25 procent sinds de coronacrisis. ,,Direct na de intelligente lockdown heeft de arbeidsmarkt een enorme dreun gekregen, maar die daling heeft niet echt doorgezet”, zegt Geert-Jan Waasdorp, directeur van de Intelligence Group. 
Vergeleken met de eerste tien weken van dit jaar is bij werkgevers de krimp nog steeds groter dan bij (uitzend)bureaus, namelijk: 36 tegenover 18 procent. De lijn laat nu een lichte stijging zien van een paar procent. De toename is goed nieuws, vindt Waasdorp. Maar hij waarschuwt wel voor een tweede dreun. ,,Het slechte nieuws ontbreekt nog want want we moeten nog de cijfers van CBS en UWV krijgen. We gaan richting een explosie aan werkloosheid, alleen hebben we daar nog geen data van.”

Lees verder: https://www.ad.nl/ad-werkt/onderzoek-aantal-vacatures-weer-licht-gestegen-maar-we-moeten-niet-te-vroeg-juichen~a985a781/

Bron: AD.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!