Aantal werkloze jongeren verdrievoudigd.

Het aantal jongeren tot 25 jaar dat de afgelopen drie maanden een beroep heeft gedaan op een WW-uitkering, is bijna verdrievoudigd. In totaal is het aantal WW-uitkeringen sinds maart opgelopen met bijna 61.000 tot 301.000. Dat meldt uitvoeringsinstituut UWV donderdag.

In mei nam het aantal uitkeringen toe met negenduizend. Daarmee steeg het aantal wel beduidend minder hard dan in april, toen er met 42.000 nieuwe uitkeringen sprake was van een enorme piek.

“In mei neemt het aantal mensen met WW nog steeds toe, maar het aantal stijgt minder hard”, zegt hoofd arbeidsmarktinformatie Rob Witjes van UWV. “Jongeren zijn vaak de eerste groep die bij een krimp van de werkgelegenheid hun baan verliezen.”
 
Daar staat volgens de arbeidsmarktdeskundige tegenover dat jongeren vaak juist als eersten profiteren als de arbeidsmarkt weer aantrekt. “Eind mei verstrekte UWV 31.100 uitkeringen aan jongeren. Eind februari ging het nog om 10.800 uitkeringen.”

Lees verder: https://www.nu.nl/economie/6058786/werkloosheid-onder-jongeren-afgelopen-maanden-verdrievoudigd.html

Bron: Nu.nl
Foto: Pixabay.com

become part of our

Wil je meer weten over de vacatures of mogelijkheden die Logistic Recruiters jou kan bieden? Laat hier je gegevens achter, dan nemen we snel contact met je op!